NOUTĂȚI

15 iulie - România se confruntă cu o creștere a infectărilor cu HIV/SIDA

Romanian Angel Appeal și Observatorul Român de Sănătate trag un semnal de alarmă asupra urgenței alocării fondurilor locale necesare pentru prevenirea răspândirii infecției cu HIV în România

Pentru mai multe detalii accesați secțiune Știri.

Masă rotundă în municipiul Timișoara - 10 Iunie

În 10 iunie a avut loc o masă rotundă la Timișoara, cu tema ”Prevenirea infecției HIV – o prioritate pentru autoritățile locale”

La discuție au participat reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara, ai Consiliului Local Timișoara, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Direcția de Asistență Socială Timișoara, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului București – Sector 5, ai ONG-urilor active în problematica HIV/SIDA și medici infecționiști.

Pentru mai multe detalii accesați secțiune Știri.

Masă rotundă în municipiul Cluj-Napoca - 8 Iunie

În 8 iunie a avut loc o masă rotundă la Cluj-Napoca, cu tema ”Prevenirea infecției HIV – o prioritate pentru autoritățile locale”.

La discuție au participat reprezentanți ai Consiliului Local Cluj-Napoca, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Agenției Naționale Antidrog prin CPECA Cluj, Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului București – Sector 5, ai ONG-urilor active în problematica HIV/SIDA și medici infecționiști. 

Pentru mai multe detalii accesați secțiune Știri.

Masă rotundă în municipiul Sibiu - 3 Iunie

În 3 iunie a avut loc o masă rotundă la Sibiu, cu tema ”Prevenirea infecției HIV – o prioritate pentru autoritățile locale”.

La discuție au participat reprezentanți ai Consiliului Local Sibiu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu, Agenției Naționale Antidrog prin CPECA Sibiu, Direcția de Asistență Socială Sibiu, ai ONG-urilor active în problematica HIV/SIDA și medici infecționiști. 

Pentru mai multe detalii accesați secțiune Știri.

Masă rotundă în municipiul București - 27 Mai

În 27 mai a avut loc masa rotundă, cu tema ”Prevenirea infecției HIV – o prioritate pentru autoritățile locale”.
La discuție au participat reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, Primăriei Sectorului 6, Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din fiecare sector, Agenției Naționale Antidrog, INBI Matei Balș și ai ONG-urilor active în problematica HIV/SIDA.

Pentru mai multe detalii accesați secțiunea Știri.

Agravarea situației HIV din România poate fi oprită de autoritățile locale

Infecția HIV constituie o problemă de sănătate publică în România încă din anii ʼ90, iar pandemia COVID-19 a accentuat situația deja precară a persoanelor vulnerabile față de infecția HIV.

Organizațiile non-guvernamentale Fundația Romanian Angel Appeal, Observatorul Român de Sănătate, ARAS – Asociația Română Anti-SIDA, Asociația Sprijinirea Integrării Sociale (ASIS), Asociația eQuiVox, Asociația Identity.Education – Identitate.Educație, Asociația Sens Pozitiv, Asociația MozaiQ LGBT, Fundația PARADA, Asociația Studenților la Psihologie și Sociologie din Timișoara, Organizația Studenților Farmaciști Sibiu, Societatea Studenților Mediciniști Hipocrates Sibiu au semnat o scrisoare deschisă adresată primarilor și consilierilor locali din fiecare oraș, prin care le solicită acestora ca în anul 2021 să fie alocate fonduri dedicate serviciilor de prevenire HIV adresate grupurilor vulnerabile.

În lipsa alocării fondurilor necesare pentru continuarea acțiunilor derulate până în prezent, România se va confrunta în următorii ani cu o explozie a numărului de cazuri noi HIV.

Scrisori deschise adresate primarilor și consilierilor locali din fiecare oraș

Prin aceste scrisori organizațiile non-guvernamentale solicită acestora ca în anul 2021 să fie alocate fonduri dedicate serviciilor de prevenire HIV adresate grupurilor vulnerabile.

Scrisoare deschisă – Municipiul Bucuresti

Scrisoare deschisă – Municipiul Bucuresti_Sectorul 2

Scrisoare deschisă – Municipiul Bucuresti_Sectorul 6

Scrisoare deschisă – Municipiul Cluj-Napoca

Scrisoare deschisă – Municipiul Sibiu

Scrisoare deschisă – Municipiul Timisoara

Acțiunile derulate până în prezent în campania de advocacy