Nicolae Done
Nicolae (Nicu) Done, PhD este economist cu interese extinse în analiza sistemelor de sănătate. În prezent este AcademyHealth Delivery System Science Fellow la Boston University School of Medicine. Nicu conduce studii asupra programelor inovative care au ca scop creșterea accesului la servicii medicale pentru veterani. De asemenea, derulează studii de analiză comparativă asupra eficacității medicamentelor. Nicu și-a obținut titlul de doctorat de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. A lucrat ca cercetător la Harvard T.H. Chan School of Public Health şi a fost implicat în numeroase proiecte internaționale de analiză comparativă a sistemelor de finanțare, furnizare, și plată a serviciilor medicale și design de reforme în sănătate.
Constantin Radu
Sanziana Mardale
Sânziana Mardale este farmacist, cu master în farmacovigilență și formare și management. Sânziana are experiență aprofundată în domeniul politicilor farmaceutice și ale medicamentului, lucrând atât la firul ierbii, în farmacia comunitară, precum și consilier al secretarului de stat în Ministerul Sănătății pentru a asigura accesul pacienților români la medicamente. Sânziana cunoaște domeniul public affairs, activând în campanii publice de sănătate, și deține o înțelegere amănunțită a cadrului legislativ și a politicilor din domeniul sănătății. Sânziana este președintele unei asociații de farmacii independente, care încearcă să restabilească rolul farmacistului în comunitate și care militează pentru o asistență farmaceutică eficientă.
Ana Dulău
Bianca Băluță
Bianca este farmacistă, absolventă a Facultății de Farmacie din cadrul UMF ”Carol Davila” din 2019.
Din 2020 este masterandă în politici internaționale de sănătate la London School of Economics. Are experiență în pricing și rambursări de medicamente, cu accent pe medicamentele oncologice.
În prezent este cercetătoare în cadrul unor proiecte de îmbunătățire a bunăstării adolescenților în orașe secundare.
Diana Petrescu
Diana este farmacistă cu experiență în marketing și cu un master în farmacovigilență.
A lucrat în departamenul de marketing al unei companii farmaceutice, concentrându-se pe interacțiunile cu profesioniștii din domeniul sănătății. Diana este pasionată de comunicarea științifică și a reușit să aducă elemente de noutate în diferite campanii educaționale și promoționale. De asemenea, este voluntară în programul național „N-avem Sange?!”, care promovează donarea voluntară de sânge.
În prezent, este implicată în proiecte de advocacy și comunicare și își dorește să realizeze lucruri cu impact durabil.
Diana Lupu
Diana este farmacistă, cu un master în administrarea afacerilor și experiență aprofundată în domeniul farmaceutic.
A lucrat în farmacia comunitară, industria farmaceutică și în consultanță internațională pentru înregistrări de medicamente.
Esta pasionată de politici de sănătate și are o buna înțelegere a domeniului farmaceutic și provocărilor acestuia.
Marius Ungureanu
Marius Ungureanu este cercetător în sănătate publică și sisteme de sănătate. În ultimii 7 ani, Marius a scris, implementat și coordonat proiecte care au explorat resursa umană în sănătate, eHealth, promovarea sănătății, corupția în sănătate. Marius este licențiat în medicină și management, a efectuat cursuri de management strategic al organizațiilor de sănătate la University of Iowa (SUA) și deține un doctorat în medicină, pe tema managementului calității serviciilor de sănătate. În 2016 Marius a ocupat funcția de Secretar de Stat în Ministerul Sănătății. Momentan este cercetător și cadru didactic asociat în Departamentul de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Este membru al Asociațiiilor Americană și Europeană de Sănătate Publică și al Asociației Europene de Management Sanitar.
Ștefan Strilciuc
Ștefan Strilciuc este specialist în sănătate publică. Din 2010, acesta coordonează dezvoltarea și operarea unor entități medicale din sectorul privat. Activitatea sa de cercetare este multidisciplinară, centrată pe medicină experimentală (în chirurgie generală, senologie, dermatologie, ultrasonografie și altele). În cadrul Observatorului Român de Sănătate, Ștefan a creat mecanisme automatizate de colectare și manipulare a datelor publice din sistemul medical românesc. Este implicat activ în mișcarea internațională de dezbateri academice și în comunitatea Global Shapers.
Annie Pannelay
Annie este consultant internațional în domeniul sănătății, implicată în dezvoltarea de start-up-uri inovatoare. În rolul ei recent la Economist Intelligence Unit, ea a supervizat departamentul de analiză a politicilor de sănătate și a coordonat alte activități de consultanță. Annie a efectuat cercetări internaționale comparative în domeniile accesului la sănătate și al eficienţei sistemelor de sănătate. Annie a fost farmacist în spitalul universitar din Nisa, Franța. Ea deține o diplomă de doctor în farmacie și un MBA de la ESSEC Business School. Annie a lucrat în Franța, Hong Kong şi New York iar acum locuieşte în Londra.
Francesca Filip
Francesca este absolventă a Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București. În prezent, este masterandă la Universitatea din Gothenburg în domeniul relațiilor internaționale. Studiază Sănătate Publică la Institutul de Medicină al Universității din Gothenburg, cu un interes mărit în cercetarea cantitativă și în rolul determinanților sociali în sănătatea publică și globală.